Detta är ett mail från TV-produktionen ”Halv åtta hos mig”

Tuesday April 26, 2016

OBS:

Detta är ett mail från TV-produktionen ”Halv åtta hos mig”.

————–

Hej! Mitt namn är Johanna och jag jobbar med manus och innehåll på TV-produktionen Halvåtta hos mig. Jag kan tänka mig att det på ett eller annat sätt nått fram till Dig att Halvåtta kommer spela till Åhus om några veckor för att spela in en vecka.
Anledningen att jag hör av mig till er är att jag skriver programmets intron, där vi berättar om stan i dagarna 4. Jag vill ha fram stans allra roligaste kuriosa och vi kommer även filma saker som passar. Vi letar alltså inte deltagare, utan bara kuriosa till våra intron. Och ni får hemskt gärna ge tips på platser att filma.

Här följer några olika banor ni kan tänka i. – Knasigt, knäppt, dialektalt, anekdoter. – Lokalkändisar. (Märta 66 som startade xxx på hörnet och har drivit det sen…) Personer eller föremål/fordon/statyer. – Lokala rekord \”i maj 2013 föddes X antal bebisar, vilket är 20 st fler än någon tidigare maj-månad\” – Stans äldsta byggnader/företag. Unika byggnader. (tex Vara har ju ett BLÅTT konserthus) K-märkta byggnader? – Utsiktsplatser som ger en fantastisk vy över stan. – Kända personer som bor i stan, som man kan komma i kontakt med för att antingen berätta något OM dem, eller be dem hälsa välkomna till stan. – Finns det något som uppfunnits i stan? – Finns det nån unik staty med rolig historia bakom? – Skrönor/sägner? – Låttexter/dikter om stan? – Onödigt vetande! Roliga grejer vi gjort tidigare säsonger. Säffle: Där finns en otroligt ful raggarbil, som flera gånger på olika biltillställningar har utsetts till ”Sveriges råttsoffa” (typ).

Vi gjorde ett inslag med ägaren till bilen, där han hälsade oss välkomna till Säffle och sen tog han en liten åktur med bilen vi filmade. Blev klockrent!
Östersund: Smörgåstårtans upphovsman kommer härifrån. Vi fick tag i honom och i ett inslag fick han hälsa oss välkomna till stan. Han bjöd dessutom Pia på en bit smörgåstårta så att vi kunde göra en dialog mellan Pia och honom.
Stockholm: Spökhistoria i en gammal byggnad. Pia fick spela rädd. Och i en stad fanns tex Sveriges längsta träsoffa på 72 meter.
I en annan stad passerade Lenin och köpte ett par byxor. Med dessa saker sagda, tror jag att ni vet lite vad jag söker.
Jag hoppas innerligt att ni kan ge mig tips på udda fakta.
Många vänliga hälsningar Johanna Andersson

 

halvåtta