Åhus Blåsorkester

PowerPoint Presentation

Vi repeterar varannan torsdag (jämna veckor) klockan 18.30 på Aoseum i Åhus och vi välkomnar alla blåsmusiker då vi saknar stämmor i både trä- och bleckblåssektionen. Även trumslagare är varmt välkomna. Vi är alla amatörmusiker och spelar framförallt för att ha kul tillsammans, då vi är en ideell förening är enda kostnaden vår medlemsavgift som för närvarande ligger på 100 kr/år.

 

Under året har vi bl.a. spelat på våra traditionsenliga arrangemang såsom Kristihimmelsfärdsdag i Åhus Kyrka, firandet av Valborg och Midsommar på torget i Åhus, nyinvigningen av Åhusparken m.m. Vi tar olika uppdrag såsom invigningar, firande av högtidsdagar, interna företagsarrangemang osv. Ofta inkluderas våra framträdanden i andras arrangemang så det är oftast utan kostnad för besökaren.

Kostnaden gentemot uppdragsgivaren beror helt på arrangemangets storlek och tid.

 

En kort historik om orkestern

Åhus Blåsorkester bildades 1945 på initiativ av stuveriarbetaren Karl Medin. Många spelningar har gjorts genom åren och många musiker har varit med i föreningen. Antalet spelande har varierat, ibland många och ibland lite färre då det inte alltid är lätt att hitta musiker. Däremot har det inte varit så många dirigenter – endast fyra till dags dato – Edvin Nilsson, Henry Arelund, Jerry Dahlskog och Stefan Edenborg. Detta visar att det alltid varit en trivsam, glad och positiv orkester som är rolig att dirigera. 

Kontakta oss för mer info

Jonas 0721-612 006

Kenneth 0703-34 35 04