Julmarknad med tomteparad och luciakröning

Snow on red christmas bauble
Information
  • 10 december

Julmarknad med tomteparad och luciakröning

 

Program

Program timme för timme

Årets julmarknad
10 dec kl 12.00-18.00

I år har Åhus julmarknad slagits ihop från 2 dagar till en fullspäckad dag med ett digert program.

Firandet börjar med gudtjänst kl 11 som sedan avlöses av att Gärdskan julstuga öppnar kl 12. Här finns det julcafé, levande verkstad, hantverkare, barntävlingar, sopp & glöggförsäljning och Gärdskan sånggrupp sjunger samt en livs levande tomte tar emot barnens önskelistor och delar ut godis.

Butikerna och knallarna har öppet 13-18. Längs vägen från Sparbanken till Åhus Torg kantas det av en mängd aktiviteter, hantverkare och möjlighet att få julstämning. Här finns möjlighet att provsitta en Formula STCC Nordic racerbil och GoKart, rida ponnysar, köpa IFK souvenirer och få dem signerade av IFK spelare, familjepyssla, träffa Räddningstjänsten med mera.

På torget står Lions med föreningar och har lotterier. Det finns barnkaruseller, grillad korv, hantverkare och från scen kommer Åhus Blåsorkester, Jinglebellz och Britta & Mälitta att uppträda.

Det kommer att gå två tåg under dagen. En tomtenisseparad kl 14.30 där barn tillsammans med Älleköpinges ridskola tågar till Torget och kommer dit lagom till Britta & Mälitta uppträder på scen. Alla barn som är med i paraden får varsin julklapp av tomten. Lucia kommer tillsammans med scouternas fackeltåg till torget där Lucia sedan kommer att krönas.

Dagen avslutas med gospelkonsert med gruppen Joyful i kyrkan.

 

 

johanzon_se_141207_035

johanzon_se_141206_019

johanzon_se_141207_040