Idyllen Vid Havet

Välkommen till Åhus, den levande idyllen vid havet!

idyllen vid havet

Åhus är den skånska östkustens främsta besöksmål. Här finns en välbevarad idyll med smala, slingrande medeltida gator och ett torg som räknar traditioner tillbaka till medeltiden. Här finner du också många fina möjligheter att njuta av sol och bad vid någon av Hanöbuktens långa, breda, gnistrande och mjukt kuperade sandstränder.

Det finns många anledningar till att besöka Åhus året runt – tranor, påsk, semester, musik, midsommar, höst, marknad, sportevenemang m.m. Under sommarmånaderna är tempot högt och aktiviteterna många. I Åhus arrangeras europas största Beachhandbollsturnering och vi har även Visfestival, beachfotboll och en mycket populär sommaroutlet här. Åhus är ingen stor ort, men här finns ändå en stor bredd av shopping, boenden och matutbud. Här hittar du allt från charmiga caféer och pizzerior till välrenommerade restauranger, och för dig som övernattar så erbjuder orten både B&B, camping och flera hotell. I Åhus shoppar du i en lugn, avkopplande miljö med närhet mellan butikerna och gott om parkeringsplatser.

Åhus är även ett välkänt centrum för konstnärer, formgivare och designers av olika kategorier, och här har varumärken som Absolut Vodka, Blå Station och Ateljé Lyktan sitt ursprung.

Välkommen till Åhus!

På Gång i Åhus

Maria Magdalena marknad

25-27 juli

Förkväll på Åhus Gästgivaregård

27 juli

Allsångskvällar på Nya Conditoriet

29/6, 13/7, 27/7, 10/8

Nya Åhusparken hela program sommaren 2017

29 april - 26 augusti

Livemusik på Pråmen Dirty Harriets fre 28/7 och lör 29/7

28 & 29 juli 2017

Sommarevenemang på Rökeriet mellan Åhus & Yngsjö 26, 28 & 29 juli

26, 28 & 29 juli
Twitter @ahussweden