Idyllen Vid Havet

Välkommen till Åhus, den levande idyllen vid havet!

idyllen vid havet

Åhus är den skånska östkustens främsta besöksmål. Här finns en välbevarad idyll med smala, slingrande medeltida gator och ett torg som räknar traditioner tillbaka till medeltiden. Här finner du också många fina möjligheter att njuta av sol och bad vid någon av Hanöbuktens långa, breda, gnistrande och mjukt kuperade sandstränder.

Det finns många anledningar till att besöka Åhus året runt – tranor, påsk, semester, musik, midsommar, höst, marknad, sportevenemang m.m. Under sommarmånaderna är tempot högt och aktiviteterna många. I Åhus arrangeras europas största Beachhandbollsturnering och vi har även Visfestival, beachfotboll och en mycket populär sommaroutlet här. Åhus är ingen stor ort, men här finns ändå en stor bredd av shopping, boenden och matutbud. Här hittar du allt från charmiga caféer och pizzerior till välrenommerade restauranger, och för dig som övernattar så erbjuder orten både B&B, camping och flera hotell. I Åhus shoppar du i en lugn, avkopplande miljö med närhet mellan butikerna och gott om parkeringsplatser.

Åhus är även ett välkänt centrum för konstnärer, formgivare och designers av olika kategorier, och här har varumärken som Absolut Vodka, Blå Station och Ateljé Lyktan sitt ursprung.

Välkommen till Åhus!

På Gång i Åhus

Öppet Hus med julpyssel i församlingshemmet

25 nov 10-15

Konsert Leonard Cohen på svenska

26 nov 18.00

Utbildning – När olyckan är framme och barn plötsligt sätter något i halsen.

30 nov & 7 dec

Julklappskväll torsdag 30 nov. Butikerna har öppet fram till kl 20 och några restauranger.

Torsdagen den 30 nov 10.00-20.00

Julmarknad med tomteparad och luciakröning

10 december

Sälj / ställ ut på Åhus Julmarknad skyltsöndag

10 december 2017
Twitter @ahussweden