Stränderna

Njut av sol och bad i naturskön miljö

5114099639_080db4950d_o

Hanöbukten erbjuder milslånga, breda, kuperade sandstränder som är skyddade av tätvuxen barrskog. Här hittar du en strand för ostört solbad, naturistbad eller en strand full med liv och rörelse. Det finns parkeringsplatser skyltade längs kusten på ett 20-tal platser.

Täppetstranden är en långgrund och barnvänlig sandstrand. Här finns en badbrygga och gott om liv och rörelse. Intill stranden finns en campingplats, och inom promenadavstånd finner du flera aktiviteter såsom minigolf, tennis och en populär glasskiosk. Vid Täppetstranden ligger även evenemangsstranden där det under sommartid bland annat arrangeras beachhandboll och beachfotboll.

246446_440404646038012_818794342_n

På södra sidan om Helgeå återfinns naturreservatet Äspet med dess långgrunda, barnvänliga sandstrand. Här råder lugn och du kan njuta av en utsikt som är hänförande. Äspet är även ett omtyckt friluftsområde.

Äspetstranden mot snickarhaken

Söder om Yngsjö ligger naturreservatet Gropahålet. Området utgörs av tallskog och i anslutning till stranden finns flygsanddyner som är uppåt 20 meter höga. Sommartid lockar sandstranden många badgäster, och från parkeringsplatsen når man dels ett naturistbad, dels ett hundbad.

Furuboda finns en badplats med finkornig sandstrand och med utlagda trallor ner till strandkanten från Strandstugan. Vid Strandstugan finns en tillgänglighets-anpassad flytbrygga som är anpassad för både gående och för personer med rörelsehinder. 2 liftar gör det möjligt för alla att njuta av bad från bryggan.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

På Gång i Åhus

Teater på Aoseum

19 mars kl 19

Spela Bridge (flera datum och tider)

Måndagar, onsdagar och torsdagar (flera tider)

Frida Boisen inspirationsföreläsning

21 mars 2018 kl 07.30 (OBS anmölan krävs)

Kenta Kanon på Rökeriet – mellan Åhus och Yngsjö

24 mars 2018

Prova på boule med PRO i Nya Åhusparken

2 april Annandag påsk 13-16

Påsk 2018

Skärtorsdagen till Annandag påsk
Twitter @ahussweden