Hittaut Kristianstad

“Att hittaut är att hitta hem”
Hittaut är ett av Sveriges största friskvårdsprojekt och finns under 2020 på över 50 orter. Karta och digital teknik står i fokus och målet är dels att aktivera fler människor, dels att få fler till att upptäcka och uppleva naturen.
Hittaut drivs av Svenska Orienteringsförbundet tillsammans med orienteringsklubbar runt om i landet.
Den 1 maj startar årets hittaut, som för tredje året i rad arrangeras av Pan-Kristianstad i och omkring Kristianstad.
I år väntar en “smygstart” den 1 maj, då totalt 43 st checkpoints släpps (Norra cykelrundan, Kristianstad Södra och Åhus Kronoskogen). Under perioden 1 maj – 1 november kan du med hjälp av karta leta checkpoints i Kristianstads kommun. Därtill sker månadssläpp av ytterligare checkpoints (i nya områden). Det totala antalet kommer stanna på drygt 250 st under detta halvår.
Bor du i Kristianstads kommun får du en karta direkt hem i brevlådan den 16 maj. Du kan även hämta en gratis karta på särskilda utlämningsställen i Kristianstad (se “Här finns kartan”, www.hittaut.nu/kristianstad), eller ladda ned och använd hittautappen.
På varje checkpoint finns det en bokstavskod som du registrerar i appen eller på hittauthemsidan. Då är du med i utlottningen av fina priser. Men även om du inte vinner i utlottningen, så blir du garanterat rik på upplevelser:
– Hittaut är ett spännande och roligt sätt att upptäcka en liten del av världen. Att hitta ut är att hitta hem, säger Pan-Kristianstads sportchef Johan Modig.