Jazz & Gäst – Emma Denward & Some Band

Jazz & Gästkonsert fredag 28 jan 2022 kl. 19.30 på Aoseum i Åhus

Våren 2022 kommer vi att fokusera på vokala gästartister vid våra Jazz & Gästkonserter på Aoseum. Först ut blir en helt ny bekantskap – Emma Denward, jazzsångerskan som gärna sjunger på skånska och som också skriver egna poetiska texter. Hon släppte nyligen ett duo-album ”Denward & Hjorth” med det innehållet. Emma, tidig 70-talist gissar jag, växte upp i Fjälkestad utanför Kristianstad, var tidigt språkintresserad och tyckte om att lyssna på Ella Fitzgerald och Sarah Vaughan. Hon utbildade sig vid Skurups folkhögskola och vid Musikhögskolan i Malmö och undervisar nu själv vid Fridhems folkhögskola och Malmö Latinskola. Därtill uppträder hon i en rad olika konstellationer från duo till storband. Nu dyker hon äntligen upp i sina hemtrakter.

Att döma av hennes preliminära förslag till repertoar blir det nog inte så mycket skånska texter men desto mer vokala improvisationer över välkända standardlåtar. Det låter spännande! 

Hoppas nu bara att restriktioner och rekommendationer p.g.a. pandemin tillåter oss att njuta av god spis och jazzmys i den trevliga miljön på Aoseum.

Välkomna!