Julmarknad och julskyltning i Åhus med fullspäckat program

Åhus Julmarknad & Julskyltning

8 december kl. 12:00 – 18:00

Årets julmarknad har varit i planeringsstadiet sedan i våras och det märks på det fullspäckade programmet. Förra årets julmarknad var en av de mest välbesökta och stämningen var på topp. För varje år som går så utvecklas och utökas denna julmarknad och i år är inget undantag. Programmet inleds med gudstjänst i kyrkan klockan 11 och sedan håller det på fram till klockan 18 på kvällen. Det kommer att finnas utställare på olika område från Gärdskan till Åhus Torg. 

I år är även Absolut Home med som en del i Åhus julmarknad och de kommer, precis som alla de andra restaurangerna i byn, att ha sin servering öppen. Dessutom utlovas julstämning i deras trädgård där det också finns utställare som välkomnar alla flanörer.

I Sankt Annas gränd blir det smällkaramelltillverkning och på torget blir det som vanligt, underhållning, uppvisning, lotterier och självklart dans runt granen.

I andra änden av Köpmannagatan, där det även i år finns utställare längs gatan, hittar vi Gärdskan där den omåttligt populära julgranstävlingen finns. Men här hittar vi bland annat också julcafé, kramkaniner, hantverk och Gärdskans levande verkstad. Utanför presenterar Coop med Tobbes Event, ett pilbågstält för hela familjen.

En annan nyhet för året är att tomtenisseparaden som i ett samarbete med Åhus Brukshundklubb kommer att flankeras av hundar istället för ponnys. Men precis som tidigare går även scouterna fackeltåg från Gärdskan ner till Åhus Torg där tomten sedan delar ut godis till barnen.

Butikerna i byn håller öppet och utlovar en mysig julstämning och några har även arrangerat underhållning och aktiviteter vid sina butiker. Dessutom får julmarknaden besök av ett 10-tal ungdomsföretag som ställer ut och visar upp sig denna dag. 

 

Julmarknaden är ett samarrangemang med Platsorganisation ÅhusSweden som projektägare. Lions Åhus, Scouterna Åhus, Rotary, Mötesplats Gärdskan, Marknadskonsulten och Vi Syns i Åhus är viktiga aktörer i planeringen och genomförandet av arrangemanget.

Flera företag är med och sponsrar julmarknaden och bidrar till att genomförandet är möjligt. Några av dem sponsrar med material och utsmyckning är Gunnars granar, Optimera Åhus, Frendo Åhus, Svenska kyrkan, KristianstadsBladet, STF Åhus/Cigarrkungenshus och Åhus Trädgård.