Åhus Julsöndag 10 dec

Under andra advent sprids det julstämning över hela Åhus! Varmt välkommen att uppleva julstämningen bland tomtar, musik, underhållning, goda dofter, julsmaker, hantverk, fackeltåg, tomtenisseparad och luciakröning.

Årets nyheter: Åhus julradio och häst och vagn! Med en alldeles egen radiokanal på frekvensen 95,8 FM sprider Åhus julradio julstämning med klassisk julmusik i två veckor, inför och under årets julsöndag. Ratta in rätt frekvens du också!

Under julsöndagen kommer det finnas möjlighet att åka med häst och vagn, passa på att åka med på en liten tur när hästarna finns på plats i Åhus mellan kl 14-16.

Åhus torg fylls med Lions i spetsen, tillsammans med föreningar, bodar med lotterier, underhållning från scenen, klassisk dans runt granen, barnkaruseller, tipsrunda, inomhusmarknad på Åhus museum och Glaspaviljongen och scouterna grillar korv och har café i församlingshemmet.

Längs St Annas gränd,  hela Köpmannagatan och ner i hamnen kommer det att finnas mängder av försäljare, aktiviteter för alla åldrar, barnkaruseller, chokladhjul och givetvis möjlighet till både mjuka och hårda klappar. Många av Åhus mysiga butiker håller öppet och bjuder in till julshopping.

Årets inomhusmarknader finns på hela tre ställen och kommer fyllas av olika hantverk med allt från träsnideri till sömnad, tomtar, böcker, ljus, julkort och lammskinn. Utbudet finns i Sparbankens Skånes lokaler, på Åhus museum och på Gärdskan. Hos Gärdskan blir det även café, soppförsäljning och tomten finns på plats för att ta emot önskelistor och dela ut godis.

Alla barn välkomnas att följa med i hund-/tomtenisseparaden som tillsammans går från lekplatsen i hamnen via Köpmannagatan och Åhus Torg med sikte på och slutmål på Anders Håkansgården där tomten finns och har julklappsutdelning till alla medverkande barn.

Hittar du den gömda tomten? Någonstans i byn finns en tomte gömd som gärna vinkar till de förbipasserande – håll utkik!

2022 årsprogram nedan. 2023 års program uppdateras kontinuerligt med start i början på november.

 

 


Vill du ställa ut på Åhus Julsöndag? Mejla oss på info@ahussweden.se med vad du säljer, hur stor plats du behöver , om du behöver el och gärna någon bild på produkterna.