Musiksommar i Yngsjö – Din Duo

Välkommen till en ny musiksommar i Åhus S:ta Maria kyrka och Yngsjö kapell! Under sommarmånaderna erbjuder Svenska kyrkan i Åhus som vanligt en serie konserter – även om det inte blir som vanligt. Begränsningen av besökande gör att vi som många andra försöker hitta kreativa lösningar. Vi har valt att ändå genomföra planerade konserter men med starkt begränsade platser. Istället försöker vi (där det är tekniskt möjligt) att livesända via Facebook – på så sätt kan även den som p g a sjukdom eller annat inte kan komma ändå få njuta av musiken. Facebook/Åhus församling Konserterna är gratis men vi tar upp en kollekt till musikverksamheten. Man kan med fördel swisha. Åhus kyrka 123 286 15 32 Yngsjö kapell 123 031 04 33 Märk betalningen ”sommarkonsert”

Konserttider:
Åhus S:ta Maria Onsdagar 19.00
Yngsjö kapell Söndagar 19.00
Med reservation för ändringar – kontrollera alltid vår Facebooksida Åhus församling eller www.svenskakyrkan.se/ahus för aktuell information.

Varmt välkommen önskar kyrkomusikerna i Åhus!

 


 


9 augusti söndag – Yngsjö kapell

Din Duo Från lågmäld jazz och soul till rivig blues och svängiga pophits Tillsammans finner sångerskan Linn och gitarristen Johan ett alldeles eget sound. Linn Thelandersson är frilansande sångerska, låtskrivare och sångpedagog, har genom åren rört sig i många musikaliska sammanhang, t ex som jazzsångerska har hon nyligen framträtt i Sveriges Radio P2 och stått på Göteborgs jazzklubb Nefertiti i en konstellation med basisten Stina Andersdotter. Johan Thuresson är en flitig gitarrist som frilansar i musikaler, med artister och olika band. Med egna bandet State of Salazar har han sålt skivor över hela världen. Som ”hired gun” kan han åtnjutas inom alla möjliga musikstilar på olika scener. Johan har även framträtt i Åhus med kören Joyful. Publiken kan förvänta sig stor spelglädje och uttrycksfullhet under denna musikaliska stund.


12 augusti onsdag – Åhus S:ta Maria kyrka

Sagolikt – en romansafton inspirerad av Elsa Beskows underbara sagovärld med duon Nordic Light Elsa Beskows sagor och målningar ligger som en röd tråd genom programmet. Här varvas musikstycken, högläsning och visning av målningar från Elsa Beskows sagor, framfört av duon Nordic Light – Daniel Beskow, piano och Josefine Andersson, mezzosopran. Efter programmet inbjuds publiken att studera bilderna närmare, då barnbarnsbarnet Daniel fått tillgång till tidigare opublicerat material ur släktens arkiv.


Viktig information om konserter och Covid-19

Sedan mars 2020 gäller begränsningar för hur många personer som får samlas till t ex evenemang. Begränsningen till 50 personer gäller vid denna folders tryckning och vi räknar med att så kommer det att vara under sommaren. Men det räcker inte med att räkna personer – vi måste också ta hänsyn till varandra och hålla avstånd. Därför är såväl antal platser som deras placeringar i rummen styrda. Vi ber att besökare respekterar skyltningen! För Åhus S:ta Maria kyrka gäller att vi tar in max 40 besökare. Vi måste ju räkna in artister och personal i de 50… Yngsjö kapell är ett betydligt mindre rum så där tar vi bara in 30 besökare. Givetvis gäller att ENDAST SYMTOMFRIA personer kan besöka konserterna! I möjligaste mån kommer vi därför med artisternas godkännande att sända konserterna live på församlingens Facebook-sida. Sök Åhus församling på Facebook och klicka på tummen – då följer du oss och får en automatisk påminnelse att livesändning påbörjats! Om utvecklingen av virusets framfart förändras så kan givetvis förutsättningarna för konserterna ändras – följ alltid myndigheternas föreskrifter och råd. Aktuell information om konserter finner du också på www.svenskakyrkan.se/ahus Med reservation för ändringar utom vår kontroll