Natthandboll

VĂ€lkomna pĂ„ Nattfotboll i Åhus, SĂ„nnahallen.

Alla ungdomar frÄn 13 Är Àr varmt vÀlkomna att delta i Nattfotbollen!

Regler

Handbollsregler (herre pÄ tÀppan).
Respetketar medspelare och ledare.
Inomhusskor anvÀnds pÄ planen.
Den som ej följer reglerna fÄr en varning och om problemet fortsÀtter för individen lÀmna hallen.
Vid större problem/brÄk utryms hallen och aktiviteten stÀnger för kvÀllen.
Alkohol- och drogpÄverkade personer avisas frÄn hallen.

VÀlkomna, hoppas vi ses i SÄnnahallen! 

 

Bakgrund
I Åhus bor det drygt 10 000 personer. Åhus har ett stort föreningsliv sĂ„ som fotboll, handboll, gymnastik, tennis med flera. Trots detta Ă€r det mĂ„nga ungdomar som inte har hittat dit.
Detta har lett till ett destruktivt beteende hos en del ungdomar, bus pĂ„ byn, skadegörelse, kriminalitet, droger och grupperingar som ”vi mot dem”. Det blir en osund dynamik i hela byn. Man kan ocksĂ„ se att Åhus FritidsgĂ„rd tappar i sina medlemmar, framförallt i mĂ„lgruppen 13 Ă„r och uppĂ„t.

Syfte
Med projektet ”Nattfotboll” behöver Åhus se den viktiga vinningen i detta arbete. Genom god samverkan mellan företag och ett aktivt föreningsliv kan vi tillsammans förlĂ€nga ungdomarnas fritid, som en förlĂ€ngd fritidsgĂ„rd, skapa ett sunt hĂ€ng, fĂ„ en lugnare och tryggare by för alla invĂ„narna. Genom att starta upp fredagsaktiviteter i Åhus vill vi anvĂ€nda idrottens styrka i att möta och stĂ€rka ungdomar i omrĂ„det, skapa en meningsfull sysselsĂ€ttning, kĂ€nsla av tillhörighet och gemenskap och goda förebilder. Detta kan pĂ„ sikt skapa en tryggare och mer attraktiv by att bo och verka i. Vi önskar att ha en öppen SĂ„nnahall fredagar 21-00, dĂ€r vi lyssnar in ungdomarnas intresse och inledningsvis lirar fotboll men det kan givetvis utökas till pingis eller annan aktivitet som ungdomarna och ledarna önskar. Det Ă€r endast fantasin som sĂ€tter stopp.

MĂ„l
Projektets mÄlsÀttning Àr följande;
 Öka idrottande bland ungdomar och fĂ„ en bra integration med föreningslivet.
 Ökad gemenskap bland ungdomarna i Åhus.
 Utveckla bra ledare som verkar och blir bra förebilder för Åhus.
 Minska eventuella bus, olagliga handlingar i Åhus.
 Öka medlemsantalet pĂ„ Åhus FritidsgĂ„rd och medverkande föreningar.