Nattvandra med Vakna Vuxna i Åhus

Samling 21.30 på Åhus Seaside. Vi träffas utanför och har sedan genomgång i deras lobby. Kläder efter väder.
———————–
Nu det sommar och många ungdomar träffas utomhus.
Det är viktigt att det finns vuxna ute för att stötta fältare och polis i arbetet med en säker plats för ungdomar.
Alla vuxna kan vara med! Du behöver inte ha varit med tidigare. Du går tillsammans med erfaren nattvandrare. Vi samlas på Åhus Seaside kl 21.30. Vi börjar med en kopp kaffe och genomgång och sedan är vår uppgift är att vara stöttande vuxna till ungdomarna.
——————————————
OBS! Är du med och nattvandrar vid ett tillfälle får du ett rabatthäfte som innehåller 72 erbjudanden hos olika butiker i byn. Nattvandrar du tre gånger under 2024 bjuder vi dig och en gäst på lunch hos någon av våra krogar ibyn! Visa mindre
——————————————
I samordningsgruppen för Vakna Vuxna identifierar vi datum eftersom under sommaren (i dialog med plis, väktare och fältare). Håll utkik på www.ahussweden.se eller på Facebook på aktuella datum. Dessa datum är de som vi kan finnas till hands för ungdomar och vara en vuxen ibland dem ute på Åhus gator, strand och torg.
Du behöver inte ha varit ute och vandrat innan utan du får intro på plats av rutinerade handledare. Våra nattvandringar är ett samarbete med polis, fältare, kyrkan, frikyrkan, fritidsgården där Åhus Sweden och Vakna Vuxna är sammankallande.
Det är alltid bra att vuxna rör sig på platser där ungdomar vistas. Vill du ha lite tips på hur du kan tänka om du är ute och gå så kolla in vår film på YouTube (https://youtu.be/mUhH_iwU-1o)
Varmt välkomna!
Anmälan genom att svara på detta evenemang!

Vad gör en nattvandrare i Vakna Vuxna?

Här träffas föräldrar, personal och andra vuxna som kommer i kontakt med ungdomar i Åhus. Tillsammans bildar vi ett starkt nätverk och skapar en bra och socialt trygg tillvaro för de ungdomar som rör sig ute på byn, året runt.

Som nattvandrare rör du dig ute bland barn & ungdomar under tidpunkter då det är många ungdomar i rörelse. En nattvandrare är varken väktare, polis eller någon social myndighet, utan helt enkelt bara en helt vanlig vuxen som är ute och som bidrar till att skapa en tryggare tillvaro.

Nattvandrarna i Åhus samverkar i nätverket ”Vakna Vuxna i Åhus” som är ett nätverk bestående av polis, socialtjänst, kyrkor, Åhus fritidsgård, Platsorganisation Åhus och frivilligorganisationer.

Om det finns många vuxna ute på kvällarna så kan alla känna sig lite tryggare.’

Välkommen att nattvandra i Åhus!

Bra att veta:
Alla är varmt välkomna och gör vad du kan för att bidra till gemenskapen. Det är säkert några nya vandrare vid varje tillfälle, ta extra väl hand om dem.
Vid varje tillfälle finns det en van nattvandrare som är ansvarig.
Önskvärt är ca 6- 8 personer till varje tillfälle i sommar.
Samling 21:30 vid Hotel ÅhusSeaside (utom vid Åhus Beachhandboll Festivals sista helg då vi i stället träffas 21.00 i Festivalkyrkan som är placerad vid rondellen utanför ÅhusSeaside)
Nattvandra aldrig ensam! Vi delar upp oss vid samlingen och du kan givetvis gå med dina vänner.
Om du ansluter senare än vid samlingen; skicka sms till ansvarig person
Ta gärna med cykel, för det behövs alltid några som cyklar och några som går
Ha på dig nattvandrarväst så att det syns att du är nattvandrare (delas ut vid samlingen)
Kontakta fältgruppen om du är osäker på hur du ska hantera en situation. Telefonnummer på baksidan.
Tänk på att du aldrig får utsätta dig själv för fara vid hotfullare situationer. Se till att du istället kan återberätta händelsen sakligt.
Polisens journummer delas ut vid varje tillfälle
Gå aldrig in på privata fester
Meddela den som är ansvarig för kvällen, när du går hem
Gå med i gruppen ”Vakna Vuxna i Åhus” på facebook.
Varje nattvandringstillfälle ligger som ett evenemang på Facebook ”Nattvandra med Vakna Vuxna i Åhus”. Anmäl gärna om du kan komma men även om du inte kan komma. Dela gärna inlägget på din Facebook sida. All aktivitet på sidan ökar synligheten och räckvidden.

 

POLISENS TELEFONNUMMER
114 14
VID AKUTA FALL, RING
112

KONTAKTPERSONER VAKNA VUXNA

Platsorganisation Åhus
Louice Bodin, 0709-49 00 83, louice.bodin@ahussweden.se

Åhus Församling, Svenska Kyrkan
Helene Eriksson, 0767-785736, helene.k.eriksson@svenskakyrkan.se

Åhus Frikyrka
Britt Hansson, 0704-978705, britt.hansson@salongvagen.se

Åhus Fritidsgård
Gramoz Hamiti, 0708-374004, gramoz.hamiti@kfgf.se
Jennifer Andersson, ahus@kfgf.se