Do Yoga i Åhus

Yoga med kvalitet & Omtanke

Varmt välkommen till Do Yoga i Åhus, en liten personlig yogastudio med varm atomosfär belägen vid hamnstråket i Åhus.

Vill du känna dig stark, mer vig och flexibel och samtidigt uppleva närvaro i nuet då är du varmt välkommen till oss för en stund där du kan släppa taget om dina tankar och allt som pågår runt omkring.

Våra ledord är kvalitet och omtanke, vi finns där för varje elev på mattan. Alla kan yoga och vi möter dig där du är i din fysiska kropp. Nybörjare, lite mer eller mindre van att yoga det finns klasser på olika nivåer.

Vi erbjuder både Yin & Yang. Den mer lugna formen av yoga som heter Yinyoga och den mer dynamiska formen av yoga Ashtanga yoga. Kurser för nybörjare, fortsättning, gravidyoga och mamma/barnyoga, det finns något för alla.

Ashtanga yoga

Ashtanga yogan kommer ursprungligen från Mysore i Indien och är en väletablerad metod som lärs ut från lärare till elev.

Alla kan utöva ashtangayoga. Det passar dig som vill få i gång energin i kroppen och bygga styrka och uthållighet samtidigt som du stillar ditt sinne.

Vi vill att du ska känna en lekfullhet och en helt prestationsfri stund på mattan hos oss med ett stort fokus på ditt andetag.

Fördelar med ashtangayoga:
• Du blir starkare
• Din kropp blir mer vig och flexibel
• En mer balancerad kropp energimässigt
• Ökar blodcirkulationen och syrehalten i blodet
• Ger dig ett inre lugn, att vara här och nu
• Stärker ditt immunförsvar
• Ökar koncentrationsförmågan
• Ger bättre sömn
• Skapar en medveten andning som du har nytta av även utanför mattan

Yinyoga

Denna underbara yogaform där vi vilar oss in i positionerna och kommer åt kroppens bindväv, skelett, ligament och leder. Det är ett stort fokus på att skapa stillhet, lugn och medveten närvaro. En fin blandning av yoga och meditation.

Vi stannar i varje position liggandes eller sittandes mellan 3-5 minuter. Här låter vi andetaget göra jobbet. Andetag för andetag kommer du djupare in i ställningen. Det handlar inte om att komma så djupt in i en position som möjligt utan våga låta andetaget göra jobbet och skapa djupare kontakt med din kropp. Vi tränar medveten närvaro på mattan och att vara här och nu.

Yinyoga passar alla och det är en bra form av yoga att börja med om du är ovan att utöva någon fysiskt aktivietet. Den passar perfekt för dig som tränar annat eftersom fokus ligger på ligament, leder och bindväv vilket är delar av kroppen som kan påverkas i viss negativ bemärkelse när vi utmanar och belastar kroppen hårt.

Eller dig som har ett mycket aktivt liv med jobb och annat och vill skapa en bättre balans i livet. Yinyogan hjälper dig att skydda kroppen mot för tidigt åldrande i form av stelhet och orörlighet.

Fördelar med Yinyoga:
Minskad värk och stelhet
Förbättrar kroppens energiflöde (qi eller prana)
Ger kroppen lugn och ro
Möjlihet att återhämta sig
Bra mot stress, ångest och oro
Hjälper dig att släppa tankar, vara här och nu
Yoga med oss!

My, Zanna, Therese och Hanna

Terminsmedlemskap: 
Vårtermin v. 1-25 du löser ditt terminsmedlemskap för hela terminen med en gång

För 200:-/vecka får du yoga hur mycket du vill under terminen på våra ordinarie schemalagda klasser. Notera att terminsmedlemskapet ej gäller extraklasser, popup klasser, kurser, workshops eller våra yoga retreats.

– Terminskorten gäller för den termin som det är köpt för och går ej att förlänga till nästkommande termin.

Jul & nyårsyoga 
Under v.51 & 52 yogar du så mycket du vill på våra klasser för endast 500:-

Sommarkort: 
V. 27-34
8 veckor – yoga hela sommaren för 1500:-

Klippkort: 
Om du är osäker på att du kan yoga regelbundet minst en gång i veckan kan ett klippkort vara det bästa alternativet för dig.
10-kort 1950:- gäller i 6 månader från inköps datum.

KURSER: 
Varje termin har vi Yinyoga kurser samt Nybörjarkuser. Se våra sociala medier samt evenemang för mer info om kursstarter.

Workshop/Gästlärare
Med jämna mellanrum gästas vi av lite olika gästlärare. Håll utkik på våra sociala medier eller event.

Varmt välkommen till vårt fina Community