SLOW DOWN Beachvolley Festival

Slow Down Beachvolley har fått den stora äran att arrangera Sveriges första Swedish Beach Tour – 5-Star!

Inför säsongen 2021 har det Svenska Volleyboll Förbundet förändrat benämningen på den svenska beachvolleyboll touren, där alla turneringar är benämnda med stjärnor mellan 1-6 (1 är tidigare Open Grön, 6 är Tourfinalen).

Slow Down startades för 15 år sedan av familjen Isaksson på en strand på Koh Lanta i Thailand. Under dessa 15 år har det utvecklats från en liten familjär verksamhet på en ödetomt till att Slow Down idag drivs som ett resort med 75 villor / lägenheter, totalt ca 400 bäddar. Familjen Isaksson driver även en svensk skolapå Koh Lanta med beachvolleyboll inriktning. Normalt har skolan ca 350 svenska elever varje år.

Våra kunder är svenska barnfamiljer som letar efter ett annat sätt att leva på och komma ifrån ekorrhjulet. Beachvolleybollen och det sociala idrottslivet är den största gemensamma faktorn som har gjort att väldigt många återkommer till oss år efter år. Genomsnittskunden stannar ca 2 månader, men det finns även de som stannar halvårsvis. Hemma i Sverige startade vi 2018 en beachvolleyklubb i Norrtälje. Våra medlemmar/spelare finns runt om i hela Sverige.

Vi har fått fram fem lag som vunnit SM och som bäst internationellt en fjärde plats i ungdoms EM. Vi är inte ett slutet sällskap utan vi vill inkludera alla som vill vara med oavsett nivå. Vi tror att alla, gammal som ung, kan spela beachvolleyboll. Vi vänder oss till alla nivåer, från våra familjeturneringar där barnen får fånga bollen och där fairplay priset är det viktigaste, till den Svenska eliten med landslagsspelare och landslagstränare.

Nu nysatsar vi igen och vill göra Åhus och den underbara Täppetstranden till vår nya samlingsplats i Sverige!