Ann bytte jobb och livsstil för att hjälpa andra att må bra.

Ann Svärdfelt flyttade till Åhus för två år sedan. När hon inte är i studion och yogar träffar du kanske på henne ute i skogen. Ann tycker mycket om att vara i naturen. Hon kommer från Östersund i Jämtland. I samband med att hon fick sitt första barn 2001, började hon gå över från arbetet som produktchef i telekombranschen till att undervisa yoga. 2006 startade hon sin första studio i Östersund. Hon har arbetat på heltid med yoga i 17 år och drivit egen studio i 12 år. Under de senaste åren har hon hjälpt till på olika studios runt om i Sverige. När Ann blev tillfrågad av Johanna på ÅHUS Finest om hon ville driva en yogastudio på ovanvåningen, då kände Ann att hon faktiskt var sugen på att driva studio igen, och tackade ja!

Yogan har hon lärt sig mestadels i Indien, där hon har vistats under längre perioder. Hennes lärare heter Sharath Jois och han leder Ashtanga yoga institutets skola i Mysore i Indien. Ann är också hälsorådgivare inom Ayurveda, den indiska hälsoläran. Hon läser puls och ger enkla och individuella tips och råd utifrån vad den talar om.
Ann har läst till hälsorådgivare på Ayurveda Akademin i Stockholm.

Vägledande samtal.

Christina Hök har jobbat som sjukhuskurator och socionom i många år och är även utbildad livscoach. Hon erbjuder samtal med intuitiv vägledning och har stor erfarenhet av att guida människor genom olika livsfaser så som kris, sorg och omvälvande livshändelser. Kanske upplever du att du inte lever Ditt liv utan andras? Och att livsglädjen inte riktigt infinner sig längre?

Christina hjälper dig att identifiera präglingar och beteendemönster som hindrar dig från att vara lycklig. Christina tar emot för samtal på ÅHUS Finest Yoga. För bokning och förfrågan maila: christinahok@gmail.com.

Ann och Christina träffades i Mysore för 7 år sedan. Alltsedan dess har de haft kontakt. Christina är också en hängiven Ashtanga yoga utövare och har precis som Ann fattat tycke för Åhus. Då Ashtanga yoga kan vara en kraftfull terapeutisk metod, kan man som utövare uppleva det skönt att få sätta ord på det som kommer upp och få vägledning i det. Christinas samtal och Ashtanga yoga går hand i hand. Christina går också Anns lärlingsprogram och undervisar från och med februari på shalan.


Mitt i hjärtat av Åhus

ligger denna studio på ovanvåningen av Åhus Finest som är ett café, restaurang, inredning och klädesbutik samt populär mötesplats för många i Åhus.
Ann Svärdfelt som driver studion jobbar nära med ägarna av cafét. Vi vill tillsammans erbjuda en helhet med olika koncept som ingår.
Du kan komma till denna studio och vara helt ny utövare. Du kan också komma och ha många års erfarenhet. Stommen i undervisningen kommer från Ashtanga yogans metod. Ann lär ut den så som hon har lärt sig den i Mysore i Indien. Yogan passar alla. Det finns inga krav på perfektion eller prestation. Tanken är att du ska känna att detta är en oas där du kan få möjlighet att ladda dina batterier. Det finns olika typer av klasser och kurser. Då Ann har så lång erfarenhet av att möta utövare på yogamattan, kan du känna dig trygg med att välja klass eller kurs utifrån när du har möjlighet att träna först och främst. Det ska kännas lätt att komma hit.
I butiken inne i cafét finns yogamattor och lite yogakläder till försäljning. Vi lånar även ut yogamattor om man inte har skaffat sig sin egen. Vi rekommenderar dock att du skaffar dig din egen. Det är lite som att ha sina egna skor och inte någons som du lånar.