Åhusvången växer

21 September, 2022

PRESSMEDDELANDE – BYGGOPTIMISM I EN OROLIG TID: ÅHUSVÅNGEN VÄXER!

Nu är det klart. Åhus nya stadsdel Åhusvången växer med en Etapp 2.
Samtidigt som inflyttningen i de 17 nyproducerade bostäderna i Etapp 1 är i full gång har kontrakten signerats inför nästa stora steg om 14 nya lägenheter.

“Det är lätt att känna oro och pessimism i tider av osäkerhet och svarta rubriker. Men vi tror stenhårt på en fortsatt positiv bostadsutveckling i Åhus!”, säger Henrik Bergqvist, projektledare för Åhusvången och representant för byggherren Gillöga, och fortsätter:
“Den fantastiska responsen vi mött under utvecklingen av Etapp 1 bekräftar att många önskar bo i den här vackra, naturnära miljön precis intill golfbanan och ängarna, och vi vet att efterfrågan på personliga bostäder i hög boendekvalitet är stark. Därför har vi tagit beslutet att utveckla Åhusvången till nästa nivå, med Etapp 2.”

Etapp 2 inleds med uppförandet av 14 lägenheter, såväl marklägenheter med egen trädgårdstäppa samt etagelägenheter med balkonger. Bostäderna i Etapp 2 byggs av det välrenommerade familjeföretaget Gösta Bengtssons Bygg.
“Vi är väldigt glada och stolta över att få vara med och förvalta denna spännande och intressanta byggsatsning i kommunen. Det finns ett stort behov av den här typen av produkt och vi tror verkligen på projektet. Beslutet om Etapp 2 är samtidigt ett styrkebesked från byggherren Gillöga som en stabil, trygg och duktig beställare. Det finns de som ställer in nu när det blåser lite på marknaden, men vi ställer om och gör det bättre”, säger Kristoffer Bengtsson, tredje generationens vd och ägare vid Gösta Bengtssons Bygg.

Med fokus på toppmodern interiör, högsta byggkvalitet och arkitektonisk mångfald växer Åhusvången vidare med visionen om att skapa en modern tappning av Åhus gamla bykärna – nu med den prisvinnande arkitektbyrån Kaminsky Arkitektur vid ritbordet. Förhoppningen är att Etapp 2 ska stå klar i slutet av 2023.

För intervju, bilder eller mer information kontakta gärna:

Henrik Bergqvist, kontaktperson Gillöga
070-858 40 60
henrik.bergqvist@ahusvangen.se

Kristoffer Bengtsson, Gösta Bengtssons Bygg
070-931 48 38
kristoffer@gbbygg.com

Läs mer om projektet historik, utformning och arkitektur på ahusvangen.se

Senaste nytt

Ny medlem Åhus Bilvård

12 March, 2024

Läs mer

Vi fick ett viktigt mejl // Samarbeten och samverkan

4 March, 2024

Läs mer

Ny medlem Ripa Honung

15 February, 2024

Läs mer