Åhus Brukshundsklubb

Hundverksamheten i Åhus startade som en Hunddressyrklubb 1974. De som tog initiativ till bildandet av en Hunddressyrklubb var jag, Kjell Esplund och Anders W Olsson. Anders  W Olsson fick aldrig uppleva att vi blev en egen Brukshundklubb, vilket var hans stora mål, han avled tyvärr innan.

Vi blev en sektion under Kristianstads Brukshundklubb 1975 med målet att bli en egen Brukshundklubb. Det tog 12 år innan detta blev verklighet. Under tiden var vi både sektion och kommittee fram till och med 1985. Den 3 februari 1986 beslutade vi på ett sammanträde att bilda  Åhus Hundklubb detta p g a att Kristianstads Brukshundklubb beslutat förlägga all verksamhet till Gälltofta. Vi ansökte på nytt om att bilda en Brukshundklubb i Åhus. Denna gång lyckades vi få både distrikt och SBK centralt med oss, så 1986 den 23 april beslutades det att vi skulle bli egen Brukshundklubb i Åhus.

Som medlem i Åhus Brukshundklubb och SBK har Ni ett antal förmåner:

Sex nummer/år av tidningen Brukshunden – Sveriges näst största hundtidning!
SBK samarbetar med Agria och som medlem får du 10 procents rabatt på hundförsäkringar.
Genom ditt medlemskap får du som hundägare automatiskt en personolycksfallsförsäkring när du deltar på klubbens aktiviteter.
Genom SBK Försäkring får du som medlem en unik möjlighet att teckna försäkringar på hem, bil och mycket annat. Försäkringarna är speciellt framtagna för oss hundägare och våra behov.
Tillgång till våra kurser, utbildningar, tävlingar, prov och andra medlemsaktiviteter
Tillgång till att träna på klubbens appellplan och övriga marker (när det inte är kursverksamhet)
Möjlighet att hyra klubbstugan vid hundrelaterade aktiviteter

Hur gör jag för att bli medlem i Åhus BK?

Du fyller i formuläret på hemsidan samt betalar in avgiften till vårt BG 5821-4404.

Avgifter:
Ordinarie medlemsavgift: 570:- (400:- till SBK o 170:- till ÅBK)
Familjemedlem: 170 :-  (För dig som redan har någon i din familj som är ordinarie medlem i klubben och bor på samma adress som du)
Delmedlemskap; 170:- (För dig som redan medlem i SBK och vill bli medlem i Åhus BK)
Ungdomsmedlemskap;  300:- (7-25 år)

Alla medlemskap är fullgoda och ger samma rättigheter i din klubb.

Hur får jag tag på medlemsbevis?
På “mina sidor” ska du logga in för att skriva ut ditt eget medlemsbevis.  Du behöver ditt medlemsnummer (detta står t.ex. på baksidan av tidningen brukshunden som du får hemskickad) Maila annars  kassor@ahusbk.se  för att få tag på det.

När Ni är registrerade och har fått ett medlemsnummer, kommer SBK automatiskt att skicka ut ett nytt inbetalningskort varje år.