;)

Platsorganisation Åhus

Åhus utveckling angår dig!
Som medlem i Platsorganisation Åhus ingår du i ett nätverk av ca 140 företag och föreningar samt Kristianstad kommun. Våra medlemmar ligger i framkant och vill genom samverkan skapa ett attraktivt Åhus, året runt. I Platsorganisation Åhus jobbar vi också aktivt med att skapa bra förutsättningar för de verksamma i Åhusområdet. Vi satsar mycket på gemensamma aktiviteter eftersom det ger större effekt att delta i ett större sammanhang och bidrar till att bygga långsiktiga och hållbara samarbeten.

Utveckling
Ca 140 företag och föreningar i Åhus tar genom sitt engagemang i Platsorganisation Åhus aktivt ansvar för ortens utveckling. Vi arbetar aktivt tillsammans med målsättningen att skapa en positiv utveckling i Åhus både vad gäller turism- och boendefrågor.

Samordning
Här finns kunskap, verktyg och möjligheter till att få hjälp i många olika frågor som rör Åhus.
Vi vidareutvecklar olika former av samverkan men skapar också nya samarbeten och projekt, som alla bidrar till att stärka Åhus som ort och ge nya affärsmöjligheter till dig som företagare.

Marknadsföring
Platsorganisation Åhus initierar och genomför varje år en mängd olika marknadsaktiviteter. Vi jobbar aktivt med att stärka varumärket Åhus och målet är att öka attraktionskraften och kännedomen om Åhus. Vi samarbetar både med Kristianstads kommun och Tourism i Skåne för att effektivt nå ut på våra marknader. Det handlar om annonsering, broschyrer, utskick och aktivt arbete på webben.


PLATSORGANISATION ÅHUS JOBBAR FÖR ÅHUS FRAMTIDA UTVECKLING!

Jag tror vi är alla överens om när vi blickar tillbaka på 2020 att det blev ett år som ingen av oss hade kunnat förutse eller förbereda sig på. Trots detta har vi tillsammans skapat nya förutsättningar för Åhus och det är med optimism, hopp och tro vi nu ser fram emot 2021.

Våra medlemmar är så viktiga i vårt arbete för Åhus!
Vi finns här för våra medlemmar och vårt syfte är att skapa ett attraktivt Åhus, året runt. I vår organisation arbetar vi aktivt med att skapa så bra förutsättningar som möjligt för våra medlemmar.
Det sägs att motgångar härdar och banar väg för framgång. Och viljan under det gångna året har det verkligen inte varit något fel på, och det är med stolthet jag konstaterar att alla våra medlemmar har gjort sitt yttersta och påvisat stor kreativitet och på många sätt skapat nya möjligheter.

Vissa av våra medlemmar har under 2020 helt blivit av med sin möjlighet att bedriva verksamhet medan andra har fått en ökad omsättning och genomslagskraft. Att samverka och nätverka blir i en sådan situation ännu viktigare. Vår styrka här i Åhus är gemenskapen mellan företagare och föreningar och vårt gemensamma mål att skapa positiva synergier inte bara för oss själva utan även för boende och besökare i vår by.

Vad vi tillsammans har skapat och genomfört 2020!
4’e mars 2020 lyssnade vi till Tareq Taylor som var årets inspirationsföreläsare. Vi är många som kommer att ha kvar den föreläsningen i minnet länge! Att sedan under hösten bli påmind när vi såg Tareq med sin obotliga optimism segla över Atlanten i TV var häftigt. Det är inspiration när den är som bäst!

Vår främsta uppgift är att stötta våra medlemmar och det har vi 2020 gjort genom att i möjligaste mån inte ställa in utan att ställa om där det varit möjligt. Vi har vävt in säkerhet och trygghet med ekonomiska konsekvenser och anpassat vår agenda utifrån det.

Lagom till påsk i fjol fick ca 800 nyinflyttade hushåll i Åhus premiärversionen av ”Välkommen till Åhus” med 42 kupongerbjudande från våra medlemmar. Vår Köpmannagrupp samt boende/krögargrupp tog beslut på höstens möten att vi även 2021 ska producera kuponghäftet. Här kan alla våra medlemmar kostnadsfritt marknadsföra sig. Anmälan är öppen till den 28 februari.

I höstas bjöd vi även er medlemmar på ”Magiskt mingel med Trollkarl Douglas”. Vi var mindre än 50 personer som på säkert avstånd fick uppleva en magisk show och en del grubblerier och givetvis en hel del skratt.

Åhus Julmarknad fick en helt ny skepnad och bytte namn till Åhus Julsöndag. Butikerna höll öppet som vanligt och många tog tillfället i akt att utomhus träffa folk man kanske inte sett på länge. Det var inga arrangemang men vi skapade en karta, tipsrunda och underhållning utmed gatorna för att sprida ut besökarna. 10 elever från Hotellprogrammet spelade julmusik och uppmanade till att hålla avstånd och respektera varandra.

 

Under parollen stötta det lokala näringslivet började vi under 2020 att sälja presentkort som gäller hos våra medlemmar. Detta har blivit en succé och en uppskattad gåva både från företag och privatpersoner. Hittils har vi sålt presentkort för över en kvarts miljon kronor. Dessa löses in utan att medlemsföretaget har någon kostnad.


Under hösten 2020, har styrelsen för Platsorganisation Åhus påbörjat ett strategiarbete att gälla 2021–2024. På Platsorganisationen Åhus årsmöte i mars kommer arbetet att presenteras närmare.

Och vad händer mer 2021?
Jo, på årets första, Åhus Businessmöte gör vi ett digitalt företagsbesök på Åhus Seaside tisdagen den 27 januari kl 08. Anmälan och mer information hittar du i anmälningsformuläret
https://forms.gle/dDoCSqr5iWpdQHoW7.

2021 års inspirationsföreläsning blir först till våren 2022 då vi firar ordentligt att vi kan ses fysiskt. Mer info kommer med medlemsbrevet i januari.

Vi arbetar just nu för fullt med ett nytt upplägg för julen så boka redan nu in andra advent (5dec) i din kalnder.

Kalendariet som vi varje år skapar tillsammans med våra medlemmar är väldigt uppskattat av sina läsare. Under sommarmånaderna har vi upp mot 100 000 besökare på vår hemsida. Detta är ett ypperligt tillfälle för dig som medlem att marknadsföra din verksamhet och evenemang.

Vår hemsida fyller 3 år till våren och det firar vi med att uppdatera, städa upp och erbjuda fler tjänster. Lansering av nya hemsidan är planerat till vecka 3, 2021.
Vi samverkar mer med Kristianstad City för att skapa positiva synergier mellan stadskärnan och Åhus. Boende och besökare kommer att prata om detta framöver.

TILL SIST ett stort TACK om ditt företag väljer att stötta utvecklingen av Åhus genom ert medlemskap. Varje medlem är guld värd och gör oss starkare i vårt arbete i Åhus för Åhus.

Louice Bodin
Verksamhetsledare
Platsorganisation ÅhusSweden
0709-490083
info@ahussweden.se

Prenumerera på vårt nyhetsbrev