Åhus Golfkrog – Kristianstad Golfbana

Här finns 2 golfbanor i toppskick, modern svingstudio, padelhall med 3 adidasbanor, trevlig golfkrog och fantastiskt boende! Allt på samma plats…mitt i Åhus!

 

ÅHUS GOLFKROG

Den kompletta restaurangen i naturskön miljö på Kristianstads Golfklubb i Åhus.

Här står buffén uppdukad varje dag, vardag som helgdag (undantag för nov-mars då vi har helgstängt). Menyn består av svensk husmanskost och är ett populärt ställe att besöka. Vi har även en meny för er som vill äta a la carte.

 

Åhus Östra i Åhus betraktas av många som en av Sveriges bästa golfbanor. Efter ombyggnaden 2016 har Åhus Östra klättrat i rankingen och 2020 röstades banan fram till en 3:e plats i Sverige och en 5:e plats i Norden.

Så här sade Claes Lind i Svensk Golf.

Denna underbara skogs- och hedbana måste vara en av Sveriges 10 bästa banor. Hålen 13 till 16 utgör en av de roligaste, om inte bästa, delsträckningar som finns på en svensk golfbana”.

 

Banan är från 1924 och är byggd på sandjord, det bästa underlaget för golfbanor. Banan är öppen ca april-oktober.

 

Fotograf Jacob Sjöman

Åhus Västra är en bana planerad för alla kategorier golfare. Banans konstruktion och strategi är starkt inspirerad av de klassiska links- och hedlandsbanorna i Skottland.

Banans sträckning är gjord med Muirfield som förebild, med en 9-hålsslinga medsols och en 9-hålsslinga motsols, vilket medför att vindriktningen varierar på i stort sätt alla hål.

Banans konstruktion och strategi är starkt inspirerad av de klassiska links- och hedlandsbanorna i Skottland. Banans sträckning är gjord med Muirfield som förebild, med en 9-hålsslinga medsols och en 9-hålsslinga motsols, vilket medför att vindriktningen varierar på i stort sett alla hål.

Banan är från 2006 och är byggd på sandjord, det bästa underlaget för golfbanor. Banan är i regel öppen året runt med undantag för exempelvis om det blir mycket snö. Det är inte ovanligt att vi, vid normala vintrar, spelar golf på öppna greener både jul- och nyårsafton. Dock ej 2020.

Under vinter/vår kommer banan att genomgå en omfattande renovering och är därför helt stängd under denna tiden. Den beräknas öppna 1 juni 2021 och då den kommer att bli magisk!

Åhus Padelcourt

En toppmodern hall med 3 “adidas concept” banor. Hallen har luftkonditionering vilket gör att det blir behagligt att spela året runt.

Varumaskin med dricka och snacks finns i hallen, samt möjlighet att hyra rack och köpa bollar.

Väl mött på Kristianstads GK