Åhus Beach AB

Det började 1997 som en liten cup i Åhus Småbåtshamn. Då fick grundaren Mats G Jönsson ringa och tjata in samtliga 75 lag. Hela familjen och alla föräldrar i Åhus Handboll var engagerade. Och inte var det många som trodde på en framtid för Åhus Beach Cup!

Idag, 20 år senare, är Åhus Beach AB ett eventbolag med flera olika evenemang. Det årligen återkommande huvudeventet är Åhus Beachhandboll Festival. Därutöver arrangeras även Åhus Beachfotboll samt musik- och humoreventet Åhus Beach Live. 2018 kommer Åhus Beach Live vara en del av en del av Åhus Beachhandboll Festival och avslutar evenemangets tionde speldag med en “Super Sunday” då artister i toppklass och beachhandboll i världsklass avrundar evenemangssommaren på Åhus Beach.

Sammanlagt under våra sportevenemang deltar nära 2 000 lag med ca 20 000 deltagare och över 80 000 besökare. Sammantaget är våra evenemang en folkfest med över 100 000 personer från Sverige, Danmark, Finland, Norge och Tyskland.

Tack vare vår kärlek till idrott, bra samarbetspartners och en personalstyrka som under festivalen uppgår till hela 400 personer kan vi sedan 1997 stolt välkomna er till Åhus och årligt återkommande evenemang i världsklass.