Christianstads Segelsällskap C4SS

Christiandstads Segelsällskap, C4SS.

C4SS har drygt 400 medlemmar med 120 segel- och motorbåtar vid bryggorna på södra sidan av Helge Å.

Vår gästhamn tar emot hundratals gästande båtar varje säsong och välkomnar nästan tusen seglande turister till Åhus.

Vårt fina klubbhus ligger vid strandpromenaden och bryggorna. Huset med tillhörande kök kan hyras av privatpersoner, företag eller föreningar för möten eller kalas.

Seglingskurser för barn och ungdomar kör vi varje sommar i vår jolleskola. För säsongen 2022 blir det även seglingskurser för vuxna.

Välkommen till C4SS:s gästhamn och Åhus

Hamnen ligger på södra sidan av Helgeå, långt in i Åhus hamn i ett väl skyddat läge med kvällssol och utsikt över Åhus hamnliv och är öppen maj – september månad!

Gästplatser är markerade med grön skylt på våra sex flytbryggor. Hamnen rymmer 120 båtar. Roddbåt och cyklar finns att låna för att enkelt komma över till bysidan. Till badplatsen är det ca 1,5km.

Hamnkontoret finns i Ålaboden.  Vår hamnvärd når du på telefon 0725 21 11 76 eller genom meddelande i postlådan.

Avgift 200 kr per dygn inkl. elanslutning vid brygga och dusch.  (250 kr för båt längre än 12m.) Betalning kan med fördel göras med Swish nr: 123 419 63 90 och kort (Visa och MasterCard).

Gäster har tillgång till  toaletter och dusch i klubbhuset, roddbåt  för transport över ån, el och vatten vid alla bryggor, grillplats vid klubbhuset, cyklar att låna gratis.

Läs mer om  gästhamnen på c4ss.se

Välkommen att hyra vår klubbstuga
      

Klubbhuset ligger på sydsidan av ån, med kvällssol mot en fin veranda och utsikt mot spritan och det gamla Åhus.  Det finns sittplats för ett 30-tal personer, kök, wc, p-platser.  Under coronapandemin anpassar vi oss enligt gällande rekommendationer från FHM.

Vill du som privatperson, förening eller företag hyra vår stuga? Läs mer på c4ss.se

 

Välkommen att lära dig segla med oss

  

Det kan du göra på sommarlovet. Tänk dig någon eller några härliga veckor tillsammans med nya seglarkompisar i Åhus. Vi arrangerar både nybörjar och fortsättningskurser i optimistjolle för barn och ungdomar.  Tack vare ett generöst bidrag från Sparbanken Skåne  2021 investerade vi i fler båtar. Vår ungdomsverksamhet i jollesektionen sponsras även i år, 2022, av Lions i Åhus och ICA Kvantum.

För säsongen 2022 planerar vi att fortsätta med succén från 2021:  seglingskurs även för vuxna i de lite större träningsbåtarna.

Alla kursdatum och mer information om kurserna finns på vår hemsida.  Vi har en kurs för vuxna planerad v22. Om intresse finns så ordnas en vuxenkurs v24 – maila oss på kurser@c4ss.se för mer info.

C4SS seglarskola är godkänd av Svenska seglarförbundet, vilket bl.a. innebär att vi följer en enhetlig kursplan, har av Seglarförbundet utbildade instruktörer osv .

Läs mer på c4ss.se