Familjefokus

Välkommen till Familjefokus,
Vi hoppas att du och din familj hittar det ni söker och att vi kan erbjuda er det stöd ni behöver.

Hos oss vill vi att ni känner er trygga och väl omhändertagna. Ert bekymmer är värt att prata om så att er familj kan komma vidare och må bra.

Familjefokus startades och drivs av oss,  Sara Winter och Karin Herrlander. Vi är båda socionomer med lång erfarenhet av socialt arbete med familjer.

Relationer är det vi arbetar med. Du och din familj är välkomna till oss oavsett hur gammal du är, om du identifierar dig som man, kvinna eller annat.

Här kan du läsa mer om vad vi kan hjälpa dig med


TILL DIG SOM ARBETAR PÅ FÖRSKOLA & SKOLA
Vi måste prata om oron
Vi måste prata om oron är en föreläsning som riktar sig till dig som någon gång varit orolig för hur ett barn / ungdom har det hemma.

Vi vill skapa en diskussion i personalgruppen om vad ni kan göra för barnen och deras familjer. Vi hoppas att vi kan underlätta för er att på ett respektfullt sätt prata med föräldrarna om er oro.

FÖRÄLDRAMÖTEN
på plats hos er, oss eller digitalt!
Vi hjälper er att ordna föräldramöte med innehåll som engagerar föräldrar och bjuder in till samtal om föräldraskap.

Vi pratar om grunden i alla relationer -tid tillsammans. Hur gör man tid tillsammans i vardagen? Behöver barnen gå till badhus eller lekland efter en lång dag på förskolan och orkar du som förälder verkligen det? Eller räcker det med att lägga puzzel en stund innan maten? Hur får vi barnen att lägga sig i tid och varför tjatar de så in i vassen?

Läs mer om vad vi erbjuder förskolor och skolor  här


 

ARBETSGIVARE
Förebygg frånvaro genom samtal

För de flesta bjuder livet på motstånd någon gång. När det händer kan det vara svårt att hantera både familjeliv och arbetsliv samtidigt.  De arbetsgivare vi träffar är måna om att behålla sin personal och vill att de ska trivas och må bra.  Läs mer om vad vi kan erbjuda dig din personal här