Ripahonung

Affärsidé

R I P A H O N U N G  framställer svensk högklassig honung & bipollen och sprider kunskap om biet på ett lekfullt & pedagogiskt sätt.
  

Svensk honung från egna bigårdar

RipaHonung skördar honung från egna bigårdar. Ripagården ligger inbäddad i fantastisk ängsmark där våra honungsbin hämtar nektar från blåeld, gulmåra, sötväppling och många andra ängsblommor. På vårkanten står några av våra kupor tillfälligt på omsorgsfullt utvalda rapsodlingar. Vi har även bigårdar nära skog och lindalléer i närliggande byar.

Bipollen

Bin använder pollen som proteinkälla. Under försommaren finns där ett överflöd av pollen och det är det överflödet vi skördar.

Olika blommor och träd ger olika färger. Pollen har oftast samma färg som blomman. Biet samlar pollenkornen ett efter ett, kapslar i nektar från blomman och fäster en liten klump på varje ben innan hon flyger hem till kupan.
Bipollen innehåller drygt 200 bioaktiva ämnen, 16 vitaminer, 27 mineraler och 22 aminosyror. Bipollen har en härligt blommig smak som påminner om nypon. Bra som tillskott, till sötning, som dekoration och som ingrediens i müsli.