Salana Fastighets AB

Salana Fastighets AB grundades 1847 under namnet Salanders Fabriks AB som dÄ var verksam inom textilfÀrgeri. Salanders gick vidare till egen textilproduktion och hade under sina glansdagar över 250 anstÀllda i fabriken samt butiker över hela norden och sÀljkontor i USA och England. De lokaler som huserade verksamheten ligger till grund för det fastighetsbolag som existerar idag.

2007 bytte vi namn till Salana Fastighets AB (SAFAB) och startade en mer renodlad fastighetsverksamhet. 2009 bildades dottebolaget Salana i Åhus AB med ytterligare 140 lĂ€genheter. 2011 förvĂ€rvades Sandhammaren AB i Tomelilla och bestĂ„ndet ökade med ytterligare 160 lĂ€genheter och dotterbolaget Salana Österlen AB skapas. 2013 & 2014 förvĂ€rvades HP-Holdings fastigheter i Simrishamn med omnejd och Salana har totalt över 600 lĂ€genheter i bestĂ„ndet.

Salana koncernen Ă€r idag frĂ€mst inriktade pĂ„ lĂ„ngsiktigt Ă€gande och förvaltning av det egna fastighetsbestĂ„ndet. Företaget Ă€r idag ett av de största privata fastighetsĂ€garna pĂ„ Österlen med ett 40 tal fastigheter med över 600 lĂ€genheter och 80 lokaler.

All förvaltning sköts av egen personal frÄn förvaltare till fastighetsservice.