Vistagårds Gris

Välkommen till oss på Vista gård!

Här bor Grisproducent Jörgen med sin familj. Jörgen är uppvuxen på gården som köptes 1945 av hans farfar. På gården har det genom tiden funnit kor, häst, får, grisar, katter, hundar. Idag så finns det grisar, hund och katter. Intill gården finns får som betar.

Växtodling pågår hela tiden!

Välkommen till vårt småskaliga slakteri!

Vi har hela kedjan i grisproduktionen samt det mesta av vårt foder odlas i nära anslutning till oss! Grisarna är uppfödda konventionellt men kontrollerat från födsel till slakt. Deras kost består bland annat av Vassle från Kristianstads mejeri, Drank biprodukt från Absolut fabriken samt spannmål från traktens spannmålsodlare. Vårt slakteri blev godkänt november 2020. Vi slaktar ett fåtal grisar men har en fantastiskt lugn och kontrollerad slakt och slaktmiljö. Vi slaktar varannan vecka i dagsläget. Livsmedelsverkets veterinärer och besiktare kontrollerar djur och kött vid två tillfällen i samband med slakt. Styckningen påbörjas på måndagar JÄMN vecka därav våra butikstider. I slakteriet jobbar slaktarJörgen och slaktarMårten samt styckarSusanne.

Vi erbjuder färskt och fryst kött, korv, saltat och rökt kött samt färdigkokt kött. Finns önskemål så kan vi säkert ordna med det också.

 


 

VÄLKOMMEN ALLA ONSDAGAR kl 14-18 eller efter överenskommelse!
Fryst kött finns alltid, vid butikstillfällen finns även FÄRSKT, NYSTYCKAT kött.

 

Våra produkter hittar du i denna länk 

Alla korvar är gjorda på griskött och kryddor och vatten.
Färskkorven packas och fryses.
Korvarna stekes på spis, grill eller i ugn till över 72 grader. ca 3-6 korvar/förpackning om ca 300 g.

BUTIKEN har färskt kött packat och klart ONSDAGAR VARJE vecka kl 14-18 eller efter överenskommelse. Beställ gärna för att vara säker på att få det du önskar! Beställ via sms 0733501815 eller mail griskott@vistagard.se. OJÄMN vecka (torsdagar) levererar vi främst fryst griskött via REKOring Kristianstad.

Det är slaktar Jörgen och styckar Susanne som står för verksamheten.

 

Med vänlig hälsning

Susanne på Vista gård