Sommarbuss till Åhus från Kristianstad via Vä

28 April, 2022

Sex veckor med en särskild sommarbuss till Åhus via Charlottesborg, Vä, Öllsjö, Norra Åsum och Gärds Köpinge. Det är kommunens plan för att minska trafikproblemen i Åhus och ge fler unga chansen att ta sig till stranden på sommarlovet.

Som ett sätt att minska behovet av att köra bil till Åhus under sommarmåna-
derna planeras en sommarbuss mellan Kristianstad och Åhus. Sommarbussen är tänkt att bland annat gå till hållplatserna vid evenemangsstranden och bryggan. Bussen ska dessutom gå en annan sträcka än den ordinarie busslinjen mellan Kristianstad och Åhus för att möjliggöra att fler områden får en bussförbindelse till Åhus under badsäsongen. Den aktuella sträckan går via Charlottesborg, Vä/Öllsjö, Norra Åsum och Gärds Köpinge.

– Vi vet att det alltid brukar bli en svår trafik- och parkeringssituation i Åhus på sommaren. Det här är ett försök att minska biltrafiken som vi hoppas ska ge resultat, säger kommunalrådet Peter Johansson.

Kommunen får betala drygt 400 000 kronor till Skånetrafiken för sommarbussen men får behålla intäkterna från biljetterna.

– Bussen innebär en extra kostnad för kommunen, men ur ett klimatperspektiv och om vi kan undvika bilar som hindrar utryckningsfordon på väg till stranden ser vi en vinst med det, säger Peter Johansson.

Oppositionsrådet Anders Tell är också positiv till förslaget:

–  Vi vet att det bor många ungdomar längs sträckningen och tycker det är bra att de på det här sättet får möjlighet att ta sig till stranden i sommar, säger han.

Planen är att sommarbussen ska gå fram och tillbaka mellan Kristianstad och Åhus på västra sidan av Hammarsjön från den 27 juni till den 7 augusti en gång i timmen mellan kl. 9 och kl. 16

 

Källa Kristianstads kommun. Klicka här för att komma till Kristianstad kommuns information Sommarbuss över Vä – Åsum –Åhus – Kristianstads kommun

Senaste nytt

Januari tips

18 January, 2023

Missa inte ÅhusSwedens Januari tips på Facebook och Instagrams händelser. Här presenteras dagligen produkter från våra butiker. ...

Läs mer

God Jul

20 December, 2022

Här kommer en tillönskan om en fridefull jul till er! Tack för att ni är med att tillsammans stärka Åhus som basort! ...

Läs mer

Shuffelcurl till Åhus

20 December, 2022

Läs mer