Kristianstads Golfklubb & Destination

Kristianstads Golfklubb grundades 1924, snart 100 Ă„r sedan! Golfbanan var dĂ„ belĂ€gen pĂ„ Rinkaby skjutfĂ€lt mellan Kristianstad och Åhus, men pĂ„ 50-talet flyttade klubben till Åhus dĂ€r den nu breder ut sig med tvĂ„ banor i toppskick.

East Course (f.d Åhus Östra) renoverades för nĂ„gra Ă„r sedan och blev 2020 rankad som nr 3 i Sverige och nr 5 i Norden av Svensk Golf. En fantastisk bana, bĂ„de nĂ€r det gĂ€ller layout och skick. Åhus Östra Ă€r utmanande och krĂ€ver att man spelar ”med huvudet” för att undvika de 81 bunkar som Ă€r strategiskt utplacerade.

West Course (f.d Åhus VĂ€stra) invigdes 2006. Under slutet av 2020 och början av 2021 gjordes en omfattande renovering och banan öppnade i ny skepnad i juni 2021.

Det Àr svÄrt att jÀmföra banorna dÄ de har tvÄ helt olika karaktÀrer, men en sak Àr dock sÀker, bÄda banorna bjuder garanterat pÄ magiska upplevelser!

I hjÀrtat av anlÀggningen finns Àven toppmodern studio, en padelhall med tre banor, en restaurang i fantastisk miljö och 13 lodger med utsikt över East Course.

HÀr kan du skrÀddarsy ditt golf- eller padelpaket och fylla det med just dina önskemÄl!

 

 

 

Fotograf Jacob Sjöman

 

East Course stÀnger för sÀsongen den 31 okt 2021. West Course Àr öppen hela vintern om vÀdret tillÄter. Vid frost Àr det vintergreener som gÀller. Besök vÄr hemsida för aktuell banstatus.

 

VÀl mött pÄ Kristianstads Golfklubb & Destination