Kristianstads Golfklubb & Destination

Kristianstads Golfklubb grundades 1924, snart 100 år sedan! Golfbanan var då belägen på Rinkaby skjutfält mellan Kristianstad och Åhus, men på 50-talet flyttade klubben till Åhus där den nu breder ut sig med två banor i toppskick.

East Course (f.d Åhus Östra) renoverades för några år sedan och blev 2020 rankad som nr 3 i Sverige och nr 5 i Norden av Svensk Golf. En fantastisk bana, både när det gäller layout och skick. Åhus Östra är utmanande och kräver att man spelar ”med huvudet” för att undvika de 81 bunkar som är strategiskt utplacerade.

West Course (f.d Åhus Västra) invigdes 2006. Under slutet av 2020 och början av 2021 gjordes en omfattande renovering och banan öppnade i ny skepnad i juni 2021.

Det är svårt att jämföra banorna då de har två helt olika karaktärer, men en sak är dock säker, båda banorna bjuder garanterat på magiska upplevelser!

I hjärtat av anläggningen finns även toppmodern studio, en padelhall med tre banor, en restaurang i fantastisk miljö och 13 lodger med utsikt över East Course.

Här kan du skräddarsy ditt golf- eller padelpaket och fylla det med just dina önskemål!

 

 

 

Fotograf Jacob Sjöman

 

East Course stänger för säsongen den 31 okt 2021. West Course är öppen hela vintern om vädret tillåter. Vid frost är det vintergreener som gäller. Besök vår hemsida för aktuell banstatus.

 

Väl mött på Kristianstads Golfklubb & Destination