36-hålsanläggning i perfekt miljö!

 

ÅHUS GOLFKROG

Den kompletta restaurangen i naturskön miljö på Kristianstads Golfklubb i Åhus.

Här står buffén uppdukad varje dag, vardag som helgdag. Menyn består av svensk husmanskost och är ett populärt ställe att besöka. Vi har även en meny för er som vill äta a la carte.

Välkomna!

Åhus Östra i Åhus betraktas av många som en av Sveriges bästa. Åhus Östra rankades som Sveriges femte bästa bana och nordens åttonde bästa bana av Golf Digest 2018.

Så här sade Claes Lind i Svensk Golf.

Denna underbara skogs- och hedbana måste vara en av Sveriges 10 bästa banor. Hålen 13 till 16 utgör en av de roligaste, om inte bästa, delsträckningar som finns på en svensk golfbana”.

 

Banan är från 1924 och är byggd på sandjord, det bästa underlaget för golfbanor. Banan är i regel öppen året runt med undantag för exempelvis om det blir mycket snö. Det är inte ovanligt att vi, vid normala vintrar, spelar golf på öppna greener både jul- och nyårsafton.

 

Åhus Västra är en bana planerad för alla kategorier golfare. Banans konstruktion och strategi är starkt inspirerad av de klassiska links- och hedlandsbanorna i Skottland.

Banans sträckning är gjord med Muirfield som förebild, med en 9-hålsslinga medsols och en 9-hålsslinga motsols, vilket medför att vindriktningen varierar på i stort sätt alla hål.

Banans konstruktion och strategi är starkt inspirerad av de klassiska links- och hedlandsbanorna i Skottland. Banans sträckning är gjord med Muirfield som förebild, med en 9-hålsslinga medsols och en 9-hålsslinga motsols, vilket medför att vindriktningen varierar på i stort sett alla hål.

Banan är från 2006 och är byggd på sandjord, det bästa underlaget för golfbanor. Banan är i regel öppen året runt med undantag för exempelvis om det blir mycket snö. Det är inte ovanligt att vi, vid normala vintrar, spelar golf på öppna greener både jul- och nyårsafton.

 

Väl mött på Kristianstads GK