AB Kristianstad Golfklubb

Kristianstads Golfklubb grundades 1924, snart 100 år sedan! Golfbanan var då belägen på Rinkaby skjutfält mellan Kristianstad och Åhus, men på 50-talet flyttade klubben till Åhus där den nu breder ut sig med två banor i toppskick.

Åhus Östra renoverades för några år sedan och blev 2020 rankad som nr 3 i Sverige och nr 5 i Norden av Svensk Golf. En fantastisk bana, både när det gäller layout och skick. Åhus Östra är utmanande och kräver att man spelar ”med huvudet” för att undvika de 81 bunkar som är strategiskt utplacerade.

Åhus Västra invigdes 2006. Under slutet av 2020 och början av 2021 har banan genomgått en stor renovering och beräknas öppna i ny skepnad i början av juni. Det är svårt att jämföra banorna då de har två helt olika karaktärer, men en sak är dock säker, båda banorna bjuder garanterat på magiska upplevelser!

I hjärtat av anläggningen finns en toppmodern studio, en padelhall med tre banor, en restaurang i fantastisk miljö och 13 nybyggda lodger med utsikt över Åhus Östra.

Här kan du skräddarsy ditt golf- eller padelpaket och fylla det med just dina önskemål!

 

 

 

Fotograf Jacob Sjöman

 

Under vinter/vår kommer banan att genomgå en omfattande renovering och är därför helt stängd under denna tiden. Den beräknas öppna 1 juni 2021. Banan kommer att bli magisk!

 

Väl mött på Kristianstads GK