Åhus Blåsorkester 

Åhus Blåsorkester är en förening som berikat kulturlivet i Åhus med omnejd i över 70 år och är en musikkår som äger en av de viktigaste musikaliska ingredienserna – spelglädje!

Vi vill hålla den i området så anrika blåsmusiken levande och bjuda på lättsam underhållningsmusik. Under ett år har vi ett antal traditionsenliga spelningar, bland annat. firandet av Valborg och Midsommar i Åhus, kyrkokonserter i samband med olika högtider samt olika arrangemang i bygden såsom julmarknader.

Vill du anlita föreningen för en invigning, firande eller annat arrangemang? Hör av dig till Jonas, 0721-612006 eller Kenneth, 0703-343504.

 

VI SÖKER OCKSÅ NYA MEDLEMMAR

Vi repeterar på Aoseum i Åhus varannan torsdagskväll och välkomnar alla nya musiker, ung såsom gammal och nybörjare eller erfaren. Vi är alla fritidsmusiker och spelar framförallt för att ha trevligt tillsammans!

 

EN KORT HISTORIK OM ORKESTERN

Åhus Blåsorkester bildades 1945 på initiativ av stuveriarbetaren Karl Medin och fick då överta en del av instrumenten från dess föregångare Enigheten (1907).

Många spelningar har gjorts genom åren och många musiker har varit med i föreningen. Antalet aktiva medlemmar har varierat, ibland många och ibland lite färre då det inte alltid är lätt att hitta musiker. Däremot har det inte varit så många dirigenter – endast fyra till dags dato – Edvin Nilsson, Henry Arelund, Jerry Dahlskog och Stefan Edenborg. Detta visar att det alltid varit en trivsam, glad och positiv orkester som är rolig att dirigera.

Under en period hade orkestern också ett stort antal drillflickor.