Åhus Roddklubb

 – en av Sveriges fem bästa ungdomsklubbar inom roddsporten

Åhus roddklubb har funnits sedan 1934 och på samma adress på Sjögatan sedan 1937. Vår verksamhet fokuserar på barn och ungdomar där kravet för att få börja ro är att man kan simma 200 m och att man helst är minst 10 år – men man är aldrig för gammal för att börja!

Rodd är en sport som håller de flesta muskler i trim. Förutom att du med rodd tränar kondition, balans och uthållighet, så tränar du allt från ben och rumpa till bål, rygg och armar.

Under den ljusare delen av året ser du oss på ån mellan nya Äspetbron och pirarna åtminstone på tisdags- och torsdagskvällar samt på söndagsförmiddagar i våra båtar för en till fyra roddare. Under vinterhalvåret håller vi igång kondition och styrka genom löpning, cirkel- och styrketräning och tekniken genom roddmaskin.

Om du vill veta mera om rodd eller känner att det skulle vara en sport för dig så är du välkommen att kontakta oss eller komma ner till klubbhuset och hälsa på!

Roddskola och prova-på tillfällen

Vill du prova på hur det är att träna rodd så är du välkommen att komma till klubben på söndagar kl 12:00, 13 Maj – 10 Juni. Du får då möjlighet att följa med en av våra erfarna ut i en dubbelsculler, och får känna på hur det är att ro en tävlingsroddbåt.

Söndagen den 17 juni, kl 9:00 börjar vår roddskola för juniorer. Här får man lära sig ro från grunden tillsammans med erfarna roddare som tränare. Roddskolan är ett roligt sätt att prova på en ny och annorlunda sport. För att få vara med på roddskolan ska man vara minst 10 år och kunna simma. Det är klubbens egna ungdomar som tar hand om alla de ungdomar som vill vara med och lära sig ro.

Roddskolan pågår varje dag från 17/6 till 24/6, kl 9:00 – 12:00. Här kan du anmäla dig till roddskolan 2018

Uthyrning och företagsrodd

Vi hyr ut vårt klubbhus till privata tillställningar och mindre konferenser. Under sommarhalvåret kan vi även anordna rodd-aktiviteter för företag och andra sällskap. Läs mer om uthyrning och företagsrodd på vår hemsida!