Bondens Skafferi

Vilka vi Àr och vad vi gör

Aldrig tidigare i historien har maten fĂ€rdats sĂ„ lĂ„ng vĂ€g innan den nĂ„r tallriken. Livsmedelstransporterna kritiseras för att skada klimatet och kvalitĂ©n gynnas inte heller. Debatten om den globala livsmedelshanteringen har vĂ€ckt starka motreaktioner. Över hela vĂ€rlden vĂ€xer rörelser fram som vĂ€rnar om smĂ„skaligt, lokalt eller regionalt producerade matvaror.

Mottot lyder: Think global, eat local.

SkĂ„ne följer trenden. I lĂ€net ïŹnns inte mindre Ă€n 400 smĂ„skaliga verksamheter som producerar mat och matrĂ„varor. FrĂ„n skĂ„nska gĂ„rdar kommer charkvaror, ostar och inlĂ€ggningar men ocksĂ„ grönsaker, kött, frukt och kryddor. SĂ„ vi borde kunna slĂ„ oss för bröstet och kĂ€nna oss nöjda.

Men tyvĂ€rr finns en hake, var fĂ„r man tag pĂ„ dessa varor sĂ„vida man inte ska Ă„ka runt till odlare och uppfödare över hela regionen? Hur fĂ„r man reda pĂ„ vad som just nu ïŹnns att köpa? Det saknas samordning och effektivitet vilket Ă€r nödvĂ€ndigt om produkter ska sĂ€ljas till restauranger och butiker. HĂ€r kommer Bondens Skafferi in i bilden. Hos oss kan man se vad som ïŹnns pĂ„ hyllorna hos SkĂ„nes producenter och göra sin bestĂ€llning. Bondens Skafferi sköter Ă€ven distributionen.

Vi har sjÀlva krögarbakgrund och har slitit hÄret i förtvivlan över att inte kunna erbjuda lokala, förstklassiga rÄvaror bara för att logistiken saknas. Vi vet vilka hinder som ligger i vÀgen för att uppnÄ smidiga relationer mellan krögare, köksmÀstare och butiksinnehavare Ä ena sidan och lokala producenter Ä den andra. Bondens Skafferi Àr lÀnken som fÄr rÄvaror frÄn skÄnska gÄrdar att hamna pÄ matsedeln.

Om vi anvĂ€nder mer lokala matrĂ„varor vinner vi mycket. RĂ„varorna Ă€r ofta fĂ€rskare och smakar bĂ€ttre. Den som Ă€ter nĂ€rproducerad mat blir nyïŹken pĂ„ var den Ă€r producerad, vem som stĂ„r bakom och hur det gĂ„tt till. Det Ă€r en naturlig nyïŹkenhet som vi inte alltid kĂ€nner inför mat som kommer frĂ„n grossister med rikstĂ€ckande leveranser. Genom att Ă€ta lokalproducerat fĂ„r vi en relation till matens ursprung samtidigt som lokala och regionala mattraditioner bevaras och utvecklas.

Bondens Skafferi hjÀlper dig som driver restaurang eller delikatessbutik att möta kundernas vÀxande intresse för mat som odlas eller uppföds i trakten dÀr man sjÀlv lever och bor. Samtidigt vill vi underlÀtta för producenterna att fÄ avsÀttning för sina varor.

Utnyttja det rika innehÄllet i vÄrt skafferi med traditionella rÄvaror och sÀllsynta smaker som bidrar till att göra det skÄnska köket till nÄgot speciellt!

Är du intresserad av vĂ„ra fantastiska produkter, kontakta oss sĂ„ berĂ€ttar vi mer om hur vi jobbar med vĂ„ra kunder.

Odlare och uppfödare!Är du skĂ„nsk odlare eller uppfödare som vill nĂ„ ut med dina varor till restauranger och butiker? Genom vĂ„r verksamhet blir dina produkter en del av vĂ„rt breda sortiment skĂ„nska rĂ„varor som vi sĂ€ljer och distribuerar. Kontakta Bondens Skafferi sĂ„ försöker vi hjĂ€lpa dig.