KLF

KLF bildades 1931 och Àr en ekonomisk förening som Àgs av lantbrukare i nordöstra SkÄne och vÀstra Blekinge. En stark lokal förankring, med moderna anlÀggningar och korta avstÄnd gör KLF till en mycket konkurrenskraftig samarbetspartner. VÄrt mÄl Àr att skapa bÀsta möjliga lönsamhet i medlemsföretagen.

KLF bestĂ„r av 4 anlĂ€ggningar som Ă€r placerade i Åhus, Rödaled, Karpalund och Knislinge. företaget torkar, lagrar, förĂ€dlar och handlar med spannmĂ„l. Dessutom sĂ€ljer KLF foder, och fodermedel, utsĂ€de, mineralgödsel, vĂ€xtskyddsmedel, olja och plast.

KLFs silo Ă€r det första man möts av nĂ€r man kommer till Åhus hamn. PĂ„ anlĂ€ggningen tas emot spannmĂ„l som torkas, lagras och rensas. Den förĂ€dlade spannmĂ„len lastas sedan ut via lastbil till kvarnar och mĂ€lterier i Sverige eller pĂ„ bĂ„t för export till Europa. AnlĂ€ggningen bestĂ„r av tvĂ„ siloanlĂ€ggningar samt planlager och har en total lagringskapacitet pĂ„ ca 50 000 ton.

VD har ordet!
Vi Àr det lilla och flexibla företaget. VÄr ambition Àr att alltid ge vÄra kunder bÀsta service. KLF ska vara till glÀdje för sÄvÀl medlemmar, kunder som anstÀllda!
Erik Wildt-Persson, VerkstÀllande Direktör KLF