Knauf Danogips

Knauf-gruppen Àr ett vÀrldsomspÀnnande företag och en av Europas ledande tillverkare av byggmaterial med produktionsanlÀggningar pÄ mer Àn 220 platser runt om i vÀrlden och drygt 26.500 anstÀllda. En position som förpliktigar och resulterar i ett intensivt arbete med forskning och utveckling i nya och förbÀttrade produkter och system.

Namnet Knauf kommer frÄn familjen som 1932 startade företaget och som fortfarande driver det generationer senare. Knauf-gruppen Àr ett klassiskt familjeföretag med korta och snabba beslutsvÀgar, med mod att stÀndigt pröva nya idéer och driva utvecklingenframÄt. Vilket visat sig mycket framgÄngsrikt.

Knauf tillverkar frĂ€mst gipsprodukter, kalk- och cementprodukter samt vĂ€rmeisoleringsmaterial som marknadsförs och distribueras i samtliga europeiska lĂ€nder. Dessutom i ett flertal lĂ€nder utanför Europa. I Sverige finns Knauf med en effektiv produktionsenhet i form av Knauf Danogips i skĂ„nska Åhus dĂ€r ocksĂ„ det svenska huvudkontoret finns. FörsĂ€ljningskontor i Sverige finns i Åhus, SĂ€vsjö, Göteborg, Stockholm och UmeĂ„.

Knauf Danogips i Sverige och Åhusfabrikens historia
I början av 1970-talet beslutades det att hamnen i Åhus skulle byggas ut, samtidigt som danska Danogips förde förhandlingar med kommunen om att bygga en fabrik i Åhus hamn. Intresset var stort frĂ„n kommunens sida dĂ„ en ny industri skulle ge arbetstillfĂ€llen och mer belĂ€ggning i hamnen. I samband med de nya planerna pĂ„börjades en utbyggnad av hamnen. Stora mĂ€ngder fyllnadsmassor transporterades till Åhus och hamnomrĂ„det expanderade.

Byggnaderna stod klara att tas i bruk 1976. Maskinerna installerades under 1977 och fabriken kunde köras igĂ„ng i februari 1978. Under Ă„ren har fabriken succesivt byggts om och till samt anpassats till dagens höga miljö- och produktionskrav. Fabriken drevs av Danogips under Ă„ren 1976 – 1992. 1992 förvĂ€rvade den tyska byggmaterialtillverkaren Knauf Danogips och dĂ€rmed var Knauf Danogips fött.

De första Ă„ren kördes fabriken enbart pĂ„ dagtid, men efterhand som Knauf Danogips expanderade pĂ„ den svenska marknaden utökades produktionen till flerskift. Till att börja med tillverkades enbart standardgipsskivor i Åhusfabriken, men efterhand har produktmixen utökats och idag produceras ett komplett skivsortiment i fabriken.

VI VÄRDESÄTTER FLEXIBILITET

Knauf Danogips Àr en modern arbetsplats som prioriterar flexibilitet, Àven om vi Àr glada över att nu vara tillbaka pÄ kontoret och trÀffa alla kollegor igen. Att kunna ta del av de informella samtalen vid kaffemaskinen, trÀffas över avdelningsgrÀnser och kunna mötas face to face fyller ett stort vÀrde för oss.

En god balans mellan arbete och privatliv bidrar till att öka motivationen och dÀrmed skapa ett större engagemang bland vÄra medarbetare. Det Àr dÀrför möjligt att tillsammans med nÀrmsta chef komma överens om upplÀgg kring flexibelt arbetssÀtt, sÄ lÀnge arbetsuppgifterna tillÄter.

ENGAGEMANG

Engagemang bland vÄra medarbetare Àr en avgörande faktor för vÄr framgÄng och pÄ Knauf Danogips söker vi dÀrför engagerade medarbetare med stort driv och ansvarstagande, för att gemensamt driva bolaget framÄt.

Det Àr viktigt att alla vÄra medarbetare bidrar med sina Äsikter i vÄr Ärliga medarbetarundersökning, eftersom att det hjÀlper oss att identifiera omrÄden dÀr vi presterar vÀl, och omrÄden som vi behöver fokusera pÄ för att kontinuerligt förbÀttra vÄr arbetsplats.

VI PRIORITERAR DIN SÄKERHET

SĂ€kerheten för vĂ„ra medarbetare Ă€r vĂ„r viktigaste prioritet. Det Ă€r vĂ„rt ansvar att skapa en kultur dĂ€r vi alla kommer hem sĂ€kert frĂ„n arbetet – varje dag.

Vi arbetar kontinuerligt för att bĂ„de förbĂ€ttra och sĂ€kerstĂ€lla vĂ„r arbetsmiljö – bĂ„de i förhĂ„llande till rutiner, men i synnerhet ocksĂ„ i förhĂ„llande till vĂ„rt beteende.

Det finns inget som Àr sÄ viktigt att vi inte kan stanna upp och tÀnka pÄ sÀkerheten först.