Sköna Fötter i Åhus

   

Medicinsk fotvård


Fötterna är den kroppsdel som tar dig fram i livet. Dina fötter behöver omtanke oavsett årstid. Ju mer kärlek du ger dem desto bättre kommer de må i takt med att de åldras.


Varför fotvård? 

Regelbunden fotvård förebygger värk, smärtsamma sprickor i hälarna och liktornar. Det är avslappnande, rentav meditativt, att sköta om fötterna. Dessutom ser de ju mycket fräschare ut om man sköter om dem! Fotvård är extra viktigt om man lider av någon kronisk sjukdom som skapar en ökad risk för fotkomplikationer, som till exempel diabetes.

Förhårdnader och liktornar uppstår när foten utsatts för nötning under en längre period. Om man har stora problem och vill undvika förhårdnader rekommenderas det att man sköter om sin fötter med fotbad och salvor flera gånger i veckan. Det är också viktigt att man har bekväma skor eftersom det är när skorna klämmer och nöter på en viss punkt som det uppstår onda liktornar och andra fotkomplikationer.


Hur ofta ska man vårda sina fötter? 
Till mig kommer alla som vill må bra om foten. Hur ofta man behöver gå beror på din fots hälsa.
Vi kommer gemensamt överens om hur ofta du behöver behandling. Många kommer till mig för att de vill ha en skön och  avkopplande stund medan andra går för att de har kroniska eller tillfälliga åkommer som jag tar mig an. Alla är välkomna till mig!


Sköna Fötter startades 2003 av Cecilia Dahlqvist och har sedan dess varit en trygg punkt för många.


Cecilia är utbildad som medicinsk fotvårdsspecialist på Axelssons i Malmö. Axelssons är ledande inom utbilning och startades redan 1963. Med åren har institutet följt med i omvärldens utveckling i sina utbildningar.

Varmt välkommen!

Cecilia